Нова секта вербува последователи по интернет

Нова секта вербува последователи по интернет

Автор БНР, свалено от „Двери Бг”

Нова секта вербува чрез интернет свои последователи, предимно млади хора, установи разследване на Българското национално радио. Лидерът на нерегистрираната организация членувал в секта, чийто организатор е екстрадиран от страната ни. Това е “Master school” – учение, което има само интернет страница, но се оказва, че организира многобройни семинари, обучава в различни практики, лекува с вълшебни препарати. Поводът за разследването са сигнали на притеснени родители, чиито деца попадат там.

Здравко Георгиев е основател на “Master school”, но се е обучавал в продължение на повече от 10 години в организацията-майка с учител Занко Занев. В последствие тази организация е закрита, а самият Занко Занев е екстрадиран от страната. Информацията за това е класифицирана, но от наши източници разбрахме, че организацията прераства във фондация, а учителят Занев и досега се посещава от съмишленици. В школата на Здравко Георгиев се записват, но притеснени родители ни обясниха, че месеци след това децата прекъсват нормалните контакти с тях. Срещнахме се и с и. д. директор на Дирекцията по вероизповедания Емил Велинов. Той е категоричен, че “Master school” не е регистрирана. Лекарствата нямат медицинска регистрация също. Велинов потвърди, че при тях вече се работи по сигналите и съответните органи на реда са информирани.

Бел. ред. Занко Занев е известен гуру на общността рейки у нас. След като напуска страната, сектантският лидер се установява в Германия, откъдето продължава да ръководи печелившата си организация. Неговата снимка, която публикуваме, е по-красноречива от всеки коментар върху характера на тази секта.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *