Пътят на Arkeon

Свещената пътека на Arkeon води направо в съда
За първи път в Италия, в култ с над 10,000 съмишленици отива към забрана.
 
Искане за разследване на 11 членове на групата определена като „култ на умствения контрол“, която имаше своето правно седалище в Бари, но действа необезпокоявана в продължение на десет години, по територията на цялата страна.


Това е първият път в Италия, когато към такава голяма организация се предприемат съдебни мерки. Обвиненията са тежки: престъпно сдружение с цел  измама, измама с невярно практикуване на медицинска и психологическа професия и незаконна практика на психотерапия, тайно насилие, малтретиране на малолетни и непълнолетни, нетрудоспособност, причинена от насилието.


Разследването бе задействано след няколко жалби на жертви, които бяха изпратени до CeSAP довели до шокиращи показания по телевизията *. Arkeon реагираха срещу показанията на жертвите и на председателя на CeSAP с поток от жалби и претенции за изплащане на няколко милиона евро за щети. Но това е напразно **.


Днес прокурорът Bretone на прокуратурата на Бари, след две години разследвания, обръща линията на въпроса. Заподозрените, обект на разследване ще трябва да обяснят пред съда оборотът от милионите спечелени чрез постоянни и скъпи икономически искания,
направени от лица, последователи на адептите, притискани да присъстват на повече упражнения за засилване на неговата или нейната „лична власт“. За тази цел, на някои водачи са изплатени до 200 милиона стари италиански лири.

 
Според обвинителния акт, групата е водена от последователите си да вярва, че те са били подложени на сексуална злоупотреба от ранно детство на педофили често членове на техните семейства, а след това, предлагат да ги излекуват с помощта на упражнения със сексуален контекст, които биха могли да ги освободят от претърпяната травма . Дори някои деца са били подложени на шокиращи акции, също предложен като „лек“ за хомосексуалността, и изненадващо между привърженици на метода се отличават имената на лица от църковния свят.

 

От повечето части на Италия, продължават да пристигат в CeSAP плашещи свидетелства за много горещи теми, които ще се обсъждат, дела за психологически натиск, обещания за изцеление, теории за педофилия и сексуална злоупотреба, са преплетени в механизъм за заплащане на курсове за разпространение в цяла Италия.

Материала е взет от италианската преса

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *