Евродепутат М. Любчева – за регистрацията на вероизповедания в България

Евродепутат М. Любчева за регистрацията на вероизповедания в България

Автор Darik News    петък, 27 февруари 2009

“Бих посъветвала не само габровци, а и всички българи да бъдем много внимателни към чуждите вероизповедания и да дадем въможност на Българската православна църква. Бих се обърнала и към носителите на вярата от Българската църква да бъдат достатъчно активни и да защитават българското православие”, каза в Габрово Евродепутатът Маруся Любчева.“Аз не бих си позволила да давам съвети по отношение на “Свидетели на Йехова”, защото лично имам персонално административно наказание за това, че се възпротивих на регистрацията на местно поделение на движението в Бургас. Нашият закон е доста либерален по отношение регистрацията на чужди вероизповедания и това за съжаление позволява присъствието на много структури, които не са свързани с нашите традиции и вяра”, каза още тя.

Практически в нашия закон, ако фрапантно не се нарушават правата на човека и някакви национални приоритети, всяко вероизповедание би било възможно да се регистрира.

Има и други закони обаче, които могат да следят дали всяко вероизповедание изпълнява своя устав, който е гарантирало при регистрацията си. Единственото противопоставяне, което можем да се търсим, това е нарушаване правата на човека или на гражданите от съответно вероизповедание, което трябва да бъде доказано, за да му се отнеме регистрацията.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *