Строителството на храма на Свидетели на Йехова в Габрово ще продължи?

Автор Радио Дарик

„Надяваме се в скоро време строежът на молитвен дом в Габрово да продължи,“ каза за Дарик Георги Георгиев от Свидетели на Йехова. „Това ще стане след като бъдат изчистени всички процесуални грешки от страна на фирмата-изпълнител, както и след като бъдат заверени протоколите към съответните етапи. Това е наше право, както е право на всеки да строи върху собствената си земя“, заяви Георгиев.

Представителят на Свидетелите изрази съжалението си, че някои граждани са притеснени, но всеки има право да изрази мнението си и да протестира, когато не е доволен. Според него обаче опитът показва, че често хората, които са негативно настроени към тях, са били погрешно информирани, тъй като Библията ги учи на любов към ближния.

В България Свидетелите имат 12 зали и досега такова противопоставяне, каквото има в Габрово, не се е случвало, твърди Георгиев. Той допълни, че на други места не е имало подобни протести, а напротив, отношенията с живеещите в районите са приятелски.

Във връзка с жалбата до прокуратурата срещу лидерът на ВМРО в Габрово Тодор Тодоров и Българската православна църква, Георгиев обясни, че Свидетелите са мирни хора и желаят да обсъдят проблемите. Когато обаче това не помага, те могат, както и всички останали граждани, да защитят своите права. Жалбата е заради наличие на противозаконни действия и заплахи, целящи да дискриминират Свидетели на Йехова. Никой досега не ни е търсил за дебат по въпроса за строежа на залата, заяви Георги Георгиев.


Последователите на Свидетелите на Йехова в Габрово са около 40, а в цялата страна – 1700.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *