Секти – нови жертви

Последователи на Висарион пак шетат у нас


Нерегистрирани секти пак ловят жертви у нас. Хора на Сергей Тороп, известен като Висарион, отново са се появили в Бургас и Варна и в частни разговори се опитват да вербуват българи за селището на сектата в Сибир, съобщиха близки на потърпевши.

Тя съществува под прикритието на екоселище „Градът на Слънцето“ в Краснодарския край езерото Тиверкул и заема доста голям периметър между няколко села. По онези места са се намирали едни от най-страшните сталински лагери.

Новият „Христос“, както се самоопределя Висарион, е милиционер от Брежнево време, лекуван е от алкохолизъм, гражданското му име е Сергей Тороп. Измъчва хората с безсъние, прекарано в молитви и медитация пред снимката му, вегетарианска храна, забрана за употреба на лекарства и лекарска помощ. Той принуждава хората да работят непосилно без заплащане, а произведената продукция продава.Сектата на Висарион не е регистрирана у нас, разясниха от Дирекцията по вероизповеданията.


В нея се проповядва многоженството и дори се правят своеобразни рейтинги на любимите за месеца жени на месията, за какъвто се обявява той. Сектата на Сергей Тороп е една от най-страшните тоталитарни секти в света. Теолозите откриват в нея белези от Клонка Давидова. Нейн клон в София, прикриващ се зад екофондацията „На зазоряване“, действаше до неотдавна. Сега обаче той се е изнесъл от офиса си на ул. „Бачо Киро“ 22, установи репортерска проверка на „Монитор“.

По мнението на богослови хората на Висарион са насочили опитите си за вербуване на наивници към други градове, тъй като в столицата контролът е най-завишен към дейността на нерегистрирани религиозни общности.Секта зомбира ученици в Интернет. Тя се прикрива под названието „Master school“, стана ясно преди дни. По думите на родителите не е изключено те да са събирали и лични данни за тях. Сигналът за новата секта е подаден от столичанина Красимир Паскалев. От него става ясно, че след като общуват месец-два в мрежата със сектантите, децата отказват да общуват с близките си и се отказват от приятелите си.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *