Движение на вярата – Богословие на просперитета – Слово на живот Ново поколение

Движение на вярата – Богословие на просперитета – Слово на живот Ново поколение

 

www.newskiy.orthodoxy.ru

превод със съкращения Л.Савова

 

Разнообразни са названията на сектите и тяхната дейност, но всички са насочени към просперитет в земния живот, което се смята за доказателство, че адептът е овладял законите на духовния свят и може да изисква от Бога всички блага, включително спасение.

 

„Богослужението” започва с многократно повтаряне на фраза от типа „Прославям Христос!” под оглушителния съпровод на ритмична музика.

След няколко подобни сеанса възниква (подобна на наркотична) зависимост от чувствените преживявания, екстаз, придружен често от припадъци, бърборене, загуба на съзнание, викове, крясъци.

Музиката многократно се сменя с бавна, успокоителна, което предизвиква отпускане и безкритично възприемане на ставащото. Постига се медитативна техника, която вкарва човек в състояние на управляем транс.

 

Според шведска статистика и новосибирски данни в психиатричните клиники има много от тези бивши адепти.

 

Руският североизток , особено Сибир е наводнен с подобни местни организации. „Църква на завета”, „Църква на благословението”, „Църква на прославата”, „Руска християнска църква” и др.

 

Във всяка група цари строга дисциплина и пълно подчинение на лидера. Върху психиката на адептите се оказва силен натиск.Използват се окултни техники , хипноза, подтискане критическото възприятие, формира се повишена внушаемост.

Като резултат се появяват  сериозни психични разстройства.

 

Доктрина

Деструктивни псевдохристиянски харизматични  култове със силно психично въздействие. Примитивно и утилитарно „тълкуване” на Библията с рекламна цел. С Бог се общува само в аномално-емоционални състояния. Учение за теокрация като безразделна власт на пастора. Контролиране на съзнанието.

 

Контрол на личния живот и разорително събиране на пари от адептите.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *