Покана за семинар

Като традиционна проява “Центърът за проучване на нови религиозни движения” (ЦПНРД) организира семинар по въпросите, свързани с дейността на новите религиозни движения. В тази връзка от името на Управителния съвет  на ЦПНРД най-учтиво Ви каним да участвате в Международната конференция на тема: „Образователните институции като цел на сектантска дейност”, която ще се проведе на 17 – 18.10.2009 г.  в 13:00ч., град Варна.

      Като участници и лектори на семинара очакваме български и чуждестранни специалисти в областта на богословието и правото, експерти от Комисията по човешки права и вероизповедания на Народното събрание, православни духовници, специалисти от други хуманитарни науки и журналисти, ангажирани с тази проблематика. Заявките за участие и темите на докладите очакваме най-късно до края на месец септември. В най-кратък срок, след като получим потвърждение за участие от всички поканени лектори, ще Ви представим и програмата на семинара.

 

      Специален гост-лектор на срещата ще бъде проф. Александър Дворкин, изтъкнат руски сектовед, ръководител на Център за религиозни изследвания и на Руската асоциация за изследване на религиите и сектите, председател на Съвета по провеждане на държавна екпертиза по въпросите на религиите към Министерството на правосъдието на Руската федерация.

      Нашата основна цел е чрез тази публична дискусия да се даде повече информация за различните прояви на деструктивни нови религиозни движения, похватите чрез които те се опитват да се внедрят в образователни институции, опасността от тях за отделната личност и обществото, и по – специално за децата и младежите; да се разгледат различните механизми за защита от такива дейности и да се очертаят възможностите за превенция чрез религиозното образование и просветната дейност.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *