Метаморфози в расо

Ето какво ни изпрати нашия колега и приятел, председател на киевския Център за защита на семейството и личността, Владимир Петушков.Предвид важността на съобщението го публикуваме на нашия сайт.

Метаморфози в расо

В Съюзa за  защита на  семейството и личността/ FPPS/ през октомври са  постъпили  повече от 20  жалби на пострадали  в резултат от дейността на  ръководителите на  Украинската  автокефална православна църква – каноническа (сайта на тази организация е www.soborna.org), в частност,  на така наречения  патриарх Киевски и на цяла  Русия-Украйна Моисей (Олег Иванович Кулик, р.1962 г.)

Кулик приема в своята  църква всички желаещи по цял свят , а на своя уеб-сайт в състава на  УАПЦ-каноническа, той е зачислил значителна част общини от други православни църкви в Украйна без тяхното знание и съгласие. Общности  на църквата съществуват в Аврика, Америка,Европа, на Карибските острови .В тази връзка обръщаме  вашето внимание към дейността на евентуални емисари на този култ във вашата страна.Официална регистрация в държавните органи на Украйна УАПЦ-каноническа няма.

Основнте оплаквания на жертвите и  членове на техните  семейства касаят използването по време на богуслужение на психологически методи за въздействие, демонсртации на хипноза, напиване на непълнолетни и адепти на църквата, развращаване на малолетни, сексуални посегателства и принуждаване към секс на жените в енориите., мошеничество, забрана и ограничаване на комуникацията с хора извън организацията / в това число и с бивши членове на общността/, разваляне на семейства, незаконна медицинска практика, заплахи за влошаване на здравословното състояние в случай на скъсване с общността.

Напоследък повече от 40 души са напуснали УАПЦ-к.Те се нуждаят от психологическа и социо-медицинска рехабилитация. В резултат членовете на много семейства се разделят на напускащи и оставаши в общността.

Съюзът за защита на семейството и личността /FPPS/ продължава събирането на заявления, провежда консултации и оказва юридическа и съдебна подкрепа на жертвите.Получените заявления бяха препратени на оторизираните органи в Украйна, които разпоредиха конфискация на имуществото на Олег Кулик и забрана да живее в страната.Рзаследването продължава.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *