Осъдиха тексаският мормон-многоженец на 10 години затвор

Lenta.ru

Член на сектата на мормоните – фундаменталисти, уличен в сексуално насилие над непълнолетни, е осъден на десет години затвор, съобщава CNN. Съдът над Реймънд Джасоп(Raymond Jessop) стана първи в мащабното разследване по делото за Фундаменталистката църква на Иисус Христос и Светиите от последния ден (FLDS) в щата Тексас.

В допълнение към затвора, Джесоп бе осъден на глоба от $ 8 хиляди долара. Вината на мормона-сектант в сексуално насилие е установена от журито миналата седмица. Жертвата – една от съпругите на Джесъп, която към момента на сключване на сектантски брак е 15 годишна. Според законите на щата Тексас, сексуални връзки с лица под 17 години, са забранени, дори и при взаимно съгласие.

 

FLDSрелигиозно обединение, което се е отцепило от основната нденоминация на мормоните и открито практикува полигамията. Членовете на сектата твърдят, че техните бракове с непълнолетни момичета са без никакво насилие. През април 2008, в ранчото на FLDS, разположено в близост до Тексаският град Ел Дорадо, е било подложено на нападение от властите, както при акцията са отведени четиристотин деца от различни възрасти. Впоследствие Върховния съд обяви действията на правоохранителните органи за незаконни и върна децата в семействата.

А 38-годишният Джесъп, според празследването, има девет жени. Полигамията, която е углавно представление в Тексас, също се вменява като вина на сектанта, но процесът по това обвинение  ще започне по-късно. Заедно с Джесоп, обвиняеми по делото на FLDS в Тексас, са още единадесет мъже.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *