Убит e известния свещеник Даниил Сисоев в храма „Св.ап.Тома” (Москва, Русия)

Най-вероятна версия за убийството на московския свещеник Даниил Сисоев е неговата мисионерска дейност сред неправославното население на Русия, съобщава за „Интерфакс“ източник от  правоохранителните органи. Татарин мюсюлманин по произход, отец Даниил Сисоев е покръстил над 80 младежи.

„Приживе той получаваше заплахи за живота си, а в последно време те станаха постоянни  и идваха  от екстремистка организация. В тази връзка отец Даниил Сисоев няколко пъти се е обръщал във Федералната служба по сигурността“, – казва източникът.

Отец Даниил е съобщил, че на телефона му постъпват обаждания от неизвестни хора, а на  електронната му поща пристигат писма с обещание „да го изкормят“. Той получава 14 пъти заплахи, че ще му отрежат главата. Въпреки това мисионерства и защитава хората от сектанти и окултисти, според репортаж на 1 канал на руската телевизия.

„Последната заплаха е от началото на месец октомври 2009. Неизвестен  му се обажда  и заявява, че той е осъден на смъртно наказание” – според същия източник.

Отец Даниил Сисоев е известен като опитен богослов, който е провеждал постоянни диспути с екстремистките ислямски направления. Първите заплахи по негов адрес започват  още преди четири години, след  като той провежда публична дискусия с Вячеслав Полосин, бивш православен свещеник, който приема исляма. Отец Даниил е известен като автор на  трудовете „Брак с мюсюлманин“ и „Православен отговор на исляма“.

Има и друга, по-малко вероятна версия в оперативно-следствената група според „Интерфакс“, че свещеникът би могъл да  бъде убит от представители на сектата х „родноверци“. Маскиран с медицинска маска човек влиза в полунощ в храма „Св. ап.Тома” и пита: „Кой е Сисоев?”, след което стреля. Отецът оставя жена и три деца сираци.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *