Сектата на сциентолозите харчи милиони долари за «завладяване» на руските библиотеки

Деструктивната международна секта на сциентолозите разпространява по градските и селски библиотеки в  Русия фактури и документи накладные с натрапчивата молба да приемат в «дар» дискове с аудиокниги на своя основател и гуру Рон Хабард.

Както съобщава ИА «Православие на Северната земя» източник в правоохранителните органи, тази пропагандна акция на опасната тоталитарна секта, забранена в редица страни на Европейския съюз, се поддържа от голямата датска издателска компания «NEW ERA»., принадлежаща на сектата.

Спорет товарителниците общата стойност на  7-те сектантски аудиокниги («Дианетика: първоначални тезиси», «Дианетика: еволюция на науката» и др., – бел. на ред.), които сциентолозите предлагат да включат във фондовете, съставлява около 5 хиляди рубли. По оценки на експертите в Ръската Федерация действат около 100 – 150 хиляди библиотеки. Даже ако всяка четвърта библиотека приеме този «дар», бюджетът на  сциентологичната духовна експанзия може да се оцени на няколко млн. Щатски долара.

Освен това, представителите на  Центъра по сциентология в Русия се канят да организират продажба на книги на Хабард във всички региони на Русия в специални търговски обекти, а така също  лекции под общото название «Златен изгрев» относно начините за постигане на успех  в живота и прогрес в работата чрез сциентологични методики.

Според информация на Информационно-консултативния център Св. Ириней Лионски, сциентологичната литература съдържа популяризирани сведения от психологията, окултизма и магията. Други сциентологични източници са: трудовете на сатаниста Алистър Кроули, примитивна фантастика и опростени учения от необудизма и неоиндуизма.

По мнение на председателя на Експертния религиозен съвет при Министерството на Юстицията на РФ, водещия сектолог Александър Дворкин, сциентологията е «наймогъщата тоталитарна секта, действаща по принципа на спецслужбите». Сциентологичните ръководители делят своите клиенти на две категории: едните «предклиъри», тоест «предочистени», служат просто за «човешка маса», принасяща в организацията пари и предоставяща и безплатно  услуги. Другите, набирани сред   първите,- стават обект на подчинение. Тези хора, чиято психика и съзнание е понякога  невъзвратимо променена от «технологията» на  Хабард, стават «винтчета» в машината на  сциентоложката организация.

«По служебни материали на  МВР на  Русия, «Църквата на  сциентолозите» е  разновидност на  сатанистските секти, с явно криминогенна насоченост и активно употребява психотропни вещества с цел получаване на управляем тип личност сред своите адепти. Посочената секта има специално създадени структури за прикритие, занимаващи се с външно благотворителна дейност, например Хуманитарния център Хабард». Това се казва в  подготвеното от експерти  в 1996 году изследване на  Аналитичното управление към  Апарата на Държавната Дума на Руската Федерация .

«Полицията в много страни признава, че сциентологичните организации са създали разклонена шпионска мрежа, която събира информация със  законни и незаконни методами (в т.ч. от военен и секретен характер). Например, някои висши ръоводители на сектата, включително жената на  Хабард, са осъдени в САЩ през 1977 година за систематични кражби на секретни документи от  армията, флота, митническата служба, ЦРУ, Съдебнната палата и др.», – подчертават съставители те на документа.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *