Италианската полиция в акция срещу сциентолозите

Информация относно „намерени врагове на Сциентологията“ в Италианска полицейска акция

Тайни досиета с информация за „враговете“ на сциентологията бяха открити, когато италианската полиция щурмува офисите на движението в Торино.

От Nick Squires в Рим

Публикувано: 11:29PM BST 20 Май 2010

По време на девет-часово претърсване на офисите, карабинери откриват шкаф с досиета, скрит в мазе със заключена врата.

Файловете, както се твърди, съдържат информация свързана със съдии, магистрати, журналисти и полицаи, за които се съобщава, че са били считани за враждебни към Американската църква на Сциентолозите, докладва италианската медия.

Полицията конфискува компютри, както и написани на ръка файлове, за които също е съобщено, че съдържат информация за бивши членове на движението.

Акцията е поръчана от магистрати, които подозират, че местният клон на световното движение може да е нарушил закони, регулиращи притежанието на прецизни данни, включващи информация за здравето, политическото мнение и сексуалната ориентация на кръг от хора, докладва вестник La Stampa.

Сциентологията, сред чиито най-издигнати привърженици са Холивудските актьори Том Круз и Джон Траволта, е открита през 1953 г. от писателя на научна фантастика Л. Рон Хабърд.

Противоречивата религия често е определяна като култ. Била е денонсирана от австралийския парламент през ноември, след като сенаторът я описва като злоупотребяваща, насилствена и манипулативна, и едва избягва да бъде отхвърлена и във Франция, след като била съдена за измами.

В Съединените Щати, двама бивши членове се опитват да стартират закон срещу движението миналия месец, твърдейки че в продължение на години са били третирани малко по-добре от роби и принуждавани да работят 20 часа на ден.

Клер Хедли твърди, че е била заставена да направи аборт, докато съпругът й Марк казва, че е бил подложен на странни упражнения за контрол над ума.

Църквата отрича всички твърдения и поставя под въпрос мотивацията на ищеца за стартирането на закона.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *