Как църквата на „Приятелите на Смит” печелят пари в Холандия!

Клонът на „Приятелите на Смит“ в Холандия, които наричат себе си „Noorse Broeders“ (норвежки Братя), се появи отново в центъра на медиите, заради начина им да печелят пари: чрез собствена агенция наречена DWN служба. Те наемат „доброволно“  свои членове да работят в големи компании и тези фирми плащат парите директно на агенцията, която твърди, че се използват за благотворителни мисии и за изграждане на църкви, но също така се използват и за изграждане на конферентни центрове, които са с търговско предназначение.  Данъци и осигурителни вноски на работещите не се изплащат. С около 800 „доброволци“, годишният доход на  службата възлиза между 2 и 3 милиона евро.

Търговският съюз, инспекцията по труда и органите по приходите смятат, че това не е в съответствие със законите. Водят се разследвания по случая.

Бивш член споделя, че тези, които работят при такива условия са с „промити мозъци, доброволни роби“. Децата са обучавани чрез прекършване на волята им. Те го наричат „убиване на личността“. Много е трудно да се избяга от социалния контрол.

Новината е по съобщение на FECRIS, въз основа на материали от европейския печат:

http://www.volkskrant.nl/economie/article1404239.ece/Noorse_Broeders_moeten_betalen

http://www.profnews.nl/942682/uitzendbureau-noorse-broeders-moet-premies-betalen

 

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *