Свещеници от Сливен се обявиха против провеждането на детски празник „Бабини деветини“

Автор агенция „Фокус“

понеделник 28 март 2011г.

Свещеници от Сливен апелираха, че в една от детските градини се подготвя детски празник, на който децата трябва да демонстрират различни начини на врачуване и гадаене. Отец Силвестър от храм „Св. София” уточни, че празникът е озаглавен „Бабини деветини” и се подготвя по проект на детското заведение. За празника децата ще трябва да покажат как се гадае със захар, сол, боб, кафе и по други начини. Според отец Силвестър децата трябва да се учат на етика и морал, а не на окултни практики. „Това е много сериозен проблем и не подхожда на християни да се занимават с такива неща и да покваряват децата”, коментира отец Силвестър.

„Аз призовавам и учителите, и родителите да се вразумят и да се откажат от този празник. Ако все пак той се проведе, ще заклеймя всички учители в тази детска градина”, категоричен беше свещеникът.

Отец Силвестър отказа да каже името на детското заведение, само уточни, че то се намира в центъра на Сливен. Апелът за отказване от празника „Бабини деветини” е подкрепен и от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *