Секта се кланя на Путин, бил апостол Павел

По повод сектата Путин припомнил една от божите заповеди – ”не си прави кумири”

Секта в района на Нижни Новгород почита руския премиер Владимир Путин като превъплъщение на апостол Павел, съобщи вестник „Собеседник“.
Статията, публикувана на сайта на вестника, не уточнява колко последователи има сектата, основана от „Майка Фотина“, нито как действа тя, предаде АФП, цитирана от Дарик.

„Владимир Путин, който в предишния си живот е бил апостол Павел, днес се бори заедно със семейството на превъплътени апостоли срещу семейството на Антихриста“, обяснява „Собеседник“, описвайки идеологията на сектата.

Сектата се намира в селището Болшая Елня близо до Нижни Новгород, съобщава вестникът. Общината е основана от жена, наричана майка Фотиня. Тя учи, че Путин в миналото си превъплъщение е бил апостол Павел и сега с още седем преродени апостоли се бори с антихристите.

Фотиня посочва, че познава руския премиер откакто той е бил превъплъщение на княз Владимир. В иконостаса на общността е окачен портрет на Путин. По време на „службите” сектантите вместо псалми пеят съветския хит „Пусть всегда будет солнце”. Събират се в кръг и отправят молитви за очистване на Русия, за нейния просперитет и за благополучието на правителството и на Путин.

„Според библията апостол Павел първоначално е бил военнокомандващ и преследвал християните, преди да започне да проповядва Евангелието“, обяснява Майка Фотина. „Путин е служил в КГБ и също е правил не съвсем правилни неща. Когато стана президент, Светият дух слезе, и както апостола, той ръководеше с мъдрост своето паство“, каза още тя, пише БГНЕС.

Мнозина са желаещите от цяла Русия да влязат в новата секта. Но условията за приемане се пазят в строга тайна. Само майка Фотиня може да дава информация и да одобрява кандидати, „по божията воля“, както казват нейни последователи, отбелязва още вестникът, цитиран от БЛИЦ.

Истинското име на Фотиня е Светлана, а местните хора споделят, че тя не приема журналисти.  Въпреки нарастващата популярност на сектата живеещите в селото не приемат Фотиня насериозно. За разлика от традициите на други секти тази се базира не на славни дела от миналото, а на настоящи постижения.

Подобно на апостол Павел и Путин е получил „просветление“ и е започнал да „се занимава с праведни дела“ – мъдро да ръководи своето „паство“ (държавата), твърди Фотиня.

Властите направили проверка на миналото на Фотиня и се оказало, че Светлана Фролова е съдена за измама и е лежала в затвора. След излизането си оттам се увлича по екстрасенството, преминава специални курсове и започва да приема хора.

Путин коментирал, че приема нейното съществуване като висока оценка за работата си като министър-председател. Все пак, той припомнил една от божите заповеди – „не си прави кумири“.

 

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *