Стотици сигнали за появата на секти в Кюстендил

Стотици са подадените сигнали в Община Кюстендил за появата на секти в района на града, съобщава регионалното издание Инфомрежа. Предстои да бъде изпратено искане до Районното управление на МВР за извършване на проверка.

“Моля за особена активност при наличието на подобни секти в града. Има информация за направени опити да се въвлекат в тях хора, които са свързани с публични служби или социалните услуги“, алармира кметът Петър Паунов. Той припомни, че миналата година представители на секта опитаха да превърнат в своя църква терен в градинката при ясла „Валя“. Тогава общинското ръководство сезира ДАНС за действията на „Свидетели на Йехова“.

Само преди по-малко от месец той обяви, че вече има създаден молитвен дом на „Свидетели на Йехова“ на улица “Хаджи Димитър” в Кюстендил. Там е закупен частен имот на втория етаж в новопостроена сграда, където се събират ежедневно последователи на сектата. По случая вече е извършена и проверка от страна на полицията. 

През тази година „Свидетелите на Йехова“ реализират мащабна акция за привличането на нови последователи, предимно в малките населени места. Сектата е регистрирана у нас през 1998 г. Членовете й нямат право да отдават почит на националните символи като флага, химна и др., забраняват носенето на религиозни символи, празнуването на рождени дни, национални празници, Великден, Рождество и др. Най-много поводи за конфликти с правосъдието в различни страни по света дава забраната им да приемат кръвопреливане или да бъдат кръводарители.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *