Секти плъзнаха в Аспарухово след наводненията

Пресгрупа Импакт Пострадали от наводнението хора не вярват на проповедници, а са се хванали за лопатите. Добромир Радушев | 05.07.2014 Представители на религиозни секти използват нещастието на хората след наводнението в Аспарухово, за да проповядват своите възгледи и да плашат лековерните със Страшния съд. Забелязва се засилване на дейността на съмнителни проповедници, представящи се за „божии вестители”, твърдят хората от квартала, които са виждали обикалящите мъже и жени и преди потопа.

“Не ни стигат бедите, които ни се струпаха на главите, ами тези тръгнали да ни обясняват, че било наказание свише”, разказваше разпалено вчера 38-годишната Златина от ромската махала, която беше пометена от пороя. “Представителите на някакви съмнителни вероизповедания наистина обикалят къщите и обясняват на хората за божието наказание. Няма обаче извършено престъпление. Няма и жалби срещу тях, поне засега” – заявиха от районното кметство.

„У нас дойдоха и позвъниха на вратата две жени. Бяха сравнително млади и добре облечени. Започнаха да ми говорят за божие наказание и за някакво изпитание, но не ги доизслушах” – разказа Десислава Стоянова. Те раздавали и листовки с религиозно съдържание, като призовавали хората от квартала да спасят душите си, когато се срещнат с Господ. На въпроса коя религия изповядват, не отговорили, но упорито продължавали да твърдят, че природното бедствие ще се повтори, ако хората не се смирят.

„Подозирам, че са от някоя от регистрираните нови християнски религии, но каквито и да са, по-далече от такива” – коментира още Деси. Тя обясни, че поведението на „божиите вестители” повече дразнело хората, които все още се борят с проблемите, които им се струпаха на главите след пороя в Аспарухово. Разказа, че често изнервени аспаруховци им посочвали вратата, а други им предлагали услужливо лопатите и кофите, за да им помогнат в изриването на калта. И в двата случая обаче проповядващите им обръщали гръб и поемали към следващия дом на лов за човешки души.

 

http://monitor.bg/bin/marticle?id=434738

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *