Летният сезон – сезонът на висока активност на новите религиозни движения в Бургас

Наред със София през последните месеци и в Бургас се наблюдава висока активност на някои от представителите на новите религиозни движения (официалното определение за секти – б. р.).
На 11 и 12 юли 2015 г. българските практикуващи на Фалун Гонг проведоха информационни дни в Бургас и в Слънчев бряг с цел запознаване на обществеността с практиката Фалун Дафа. Усърдно бяха раздавани брошури на специално обособени за целта места в Морската градина на областния град.
Активност се наблюдава и от страна на „Международното общество за Кришна съзнание“. На 22 юли 2015 г. около 18 ч. със статуетка на бог Кришна, качена на каруца, премина шествие по централните улици на Бургас. Около 10-15 кришнаисти вървяха, възпявайки Кришна, а начело на шествието бяха жени, облечени в традиционни сари, които раздаваха сини сливи. Часове по-късно обаче представителите на Кришна съзнание бяха нападнати и бити, а част от култовите им предмети – изпочупени.

Доста дейни напоследък са и „Свидетелите на Йехова“. Техни рускоговорящи представители са застанали чинно на възлови места в града и раздават на български и на руски йеховистките списания „Пробудете се“ и „Стражева кула“. Сменят се на няколко часа, за да не се уморяват, което явно говори за многобройни техни представители, очевидно изпратени на мисия в България. Нещо повече, пощенските кутии в жилищните кооперации също са пълни с покани за специалната библейска лекция на тема „Исус Христос побеждава света”, изнесена на тридневния конгрес на „Свидетелите на Йехова”, който се провежда в София от 24 до 26 юли 2015 г.
Не на последно място трябва да се спомене и откритата на 22 юли 2015 г. в Бургас „йога зона на открито“, която е в непосредствена близост до Централния плаж на града и до пристанищния вход към Морска гара. Явно сагата с йога след зрелостните изпити по БеЛ и след теста за външно оценяване по английски език за учениците от 8 клас рефлектира в тази новооткрита йога зона в Бургас! Странна е заявата на община Бургас, че ако имало сериозен интерес за ползване, имали готовност да изградят и други.
Без коментар остават редовните семинари по системата на Норбеков и курсовете по рейки…

 

       

       

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *