Южноафрикански пастор дава на вярващите да ядат живи змии

24-годишният радикален пастор Пенуел Мнгуни от Южна Африка беше арестуван миналия уикенд. Обвинен е, че кара вярващите на своята църква да ядат живи змии. Радикалният пастор твърди, че влечугите имат „вкус на шоколад“ и че „този, който има вяра, може да яде всичко“. По-надолу се виждат снимки от нетрадиционните ритуали, публикувани в социалната мрежа Facebook, които са привлекли вниманието и е пусната жалба от Южноафриканското дружество за защита на животните.
Снимките са  разпространени и в южноафриканското Интернет пространство. На тях ясно се виждат коленичилите пред пастор Мнгуни вярващи, както и самият пастор, който поставя живи змии в широко отворените им усти. От снимките се вижда още, че вярващите от т. нар. „Църква на учениците от последните времена“ ядат също така и своите собствени коси и парчета плат. Всички тези действия предизвикват гнева на Южноафриканското дружество за защита на животните (ЮАДЗЖ), което пуска жалба за „жестокост по отношение на животните“. „Една змия не може да бъде изядена от човешко същество и още по-малко пък, ако е и жива“, каза говорителят на ЮАДЗЖ. Той набляга също така и върху травмата, която е причинена у децата, присъстващи по време на тези церемонии в „църквата“. ЮАДЗЖ подозира, че за да храни своите вярващи, освен змии радикалният пастор е използвал също плъхове, и гущери.

В резултат на жалбата, пусната от  Южноафриканското дружество за защита на животните пастор Пенуел Мнгуни е арестуван, след което е освободен под гаранция в очакване на датата на съдебния процес. Междувременно това не е първият подобен случай в Южна Африка. Миналата година друг пастор е давал на своите вярващи да ядат трева (марихуана) и да пият бензин. Пастор Пенуел Мнгуни е между другото един от неговите ученици.
Практиките на Мнгуни са критикувани и от представители на Националния икуменически съвет. Според него „тези ритуали не почиват на никакъв свещен текст, а са в резултат на духа [на тези пастори]“ и въпреки това според тях властите не бива да се намесват в правото на религиозна свобода в Южна Африка.

       

Източник: http://www.capitalafrique.com/article/insolite/un-pasteur-sud-africain-fait-manger-des-serpents-vivants-a-ses-fideles-les-images_29356_1437578288.html

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *