Нови разкрития за холивудския актьор Том Круз и сциентологията

След като се появи в документален филм, разкриващ най-мрачните тайни на сциентологията, кинорежисьорът Пол Хагис, сценарист на „Момиче за милиони“ и на последните два филма от поредицата за Джеймс Бонд, отново се върна към обвиненията срещу сектата на Рон Хъбард и нейния основен рупор сред холивудските знаменитости Том Круз.
Знаменитият режисьор Пол Хагис, който е и бивш член на Сциентоложката църква, в знаково интервю за „Дейли Бийст“ директно атакува журналистите, които не са задавали на актьора Том Круз въпроси, свързани със сциентологията, по време на скорошното представяне на „Мисията невъзможна: Престъпна нация“: „Вярно е, че неговите пиари са много хитри, но не знам как журналистите могат да продължат да се наричат такива, ако нямат достатъчно смелост да зададат този въпрос“.
На обяснението, че ако не приемат условията на агентите на Круз, няма да им бъде дадена възможност за интервю, Хагис репликира:
„О-кей, но има нещо, което се нарича журналистическа почтеност. Понякога има неща, които са по-важни от промоцирането на един филм. А всички журналисти приеха да не повдигат дискусия. Защо?! Тогава излиза, че са само пиари. Срамота!“

Обвиненията срещу Круз в документалната лента Going Clear са доста силни: според авторите главата на сциентоложката секта Дейвид Мискевидж през годините многократно е осигурявал на Круз имоти и жени в замяна на позитивния имидж, който звездата може да му придаде.
Публичните проблеми на Круз започват към края на 90-те години, когато снима филма „Широко затворени очи“. Той решава, че е добра идея да започне да промотира Сциентоложката църква, известна като „религията на богатите“, „сектата на звездите“ и носеща тонове печална слава. За кратък период от време Круз успява да се изложи брутално на няколко пъти в опит да покаже колко щастлив човек е заради участието си в каузата на сциентолозите. Той е много високопоставена фигура в йерархията на тази секта и е един от най-близките приятели на сегашния шеф Дейвид Мискавидж. Медиите започва да забелязват все по-странното публично поведение на Круз. Кулминацията на неговото разтеглено във времето унижение настъпва с интервюто при Опра Уинфри, по време на което видимо неадекватният превъзбуден Круз започва да скача по дивана с абсурдна гримаса на лицето си.
После идва и тежката раздяла с Кейти Холмс, войната за тяхното дете Сури – най-прочутото бебе в света, и информацията, че Холмс е била тормозена от членове на Сциентоложката църква. Круз се усеща и навреме прекратява говоренето за сектата и личния си живот. С много усилия той успява да се задържи на върха в Холивуд и да не пострада от все по-влошаващата се репутация на Сциентоложката организация. Засега.
Рано или късно обаче сапуненият мехур ще се пръсне, смята режисьорът Пол Хагис.
„Аз успях да се отскубна от сектата на сциентологията и знам какво се случва зад завесите. Том Круз е много важен човек в тази организация и няма как да не е знаел за ужасните неща, които се случват на хората там: за тормоза – психически и физически, за промиването на мозъци, за токсичната среда. Това е една много опасна организация. По време на последния му прес-тур за “Невъзможна мисия 5” медиите трябваше да го притиснат, точно бяха излезли страшни разкрития за сектата. Но не го сториха.“
По материали от електронните медии

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *