Активизация на йеховистите в Бургас

Глобите по настоящата наредба падат в съда, правят спешни промени на общинския нормативен акт
Свидетелите на Йехова станаха още по-агресивни, активизираха се и атакуват най-слабите и подаващи се на внушения бургазлии – децата на възраст 14, 15 и 16 години. Най-много опити за вербуване на бъдещи йеховисти се забелязват в ж.к..“Меден рудник“. Тази интересна тенденция разказа бургазлия от най-големия комплекс, който многократно бил атакуван в дома си от сектантски организации.

„Аз също съм бил притеснен от сектанти. Посещавали са ме няколко пъти на домашния адрес. Обикалят блоковете през деня, когато вкъщи са най-вече децата, а родителите на работа. Те не биха се справили с тяхната натрапчивост, тъй като възрастта им е податлива. Сектантите са много настоятелни, усещат по-уязвимите и директно атакуват децата, които не са в състояние да им откажат“, разказа друг мъж от „Меден рудник“, който присъстваше днес на пресконференцията на ВМРО-Бургас, на която воеводите изразиха притеснението си от дейността на Свидетелите на Йехова, с която нарушават Наредбата за опазване на обществения ред, и мерките, които смятат да предприемат срещу тях.

За никого не е тайна, че сектантите обикалят целия град. Често застават на ключови места със стойка с религиозни книги и се опитват да зарибяват хората, за да се присъединят към тях. В последните години членската им маса се е разраснала. Обикновено обикаляли по две жени, но пък с охранители, отчитат борците срещу Свидетелите на Йехова. Така ако попаднат на по-будни бургазлии, които да се опитат да им се противопоставят, те веднага се появявали да ги защитят.

„Целта ни е да спрем начина им на предлагане на този лъжепродукт. Имат обредни домове, нека там да си развият дейността, а не да притесняват хората по домовете им“, категоричен бе Теодор Бординяшки.

Ето тази книга е от сина на наш член. Абсолютно недопустимо е на деца да предлагат религиозна литература“, каза от своя страна Николай Стоянов, посочвайки сектантска книжка, връчена на малчуган.

На пресконференцията стана ясно, че ще се внесе докладна записка до Общинския съвет в Бургас за промени в Наредбата за опазване на обществения ред. Голяма част от съставените актове на йеховистите падали в съда. Глобените се оправдавали пред магистратите, че нямат нищо общо нито с рекламните материали, нито с дейността. И така се отървавали от глобата.

Заради това се налагат промени в общинската наредба – да не се глобяват само физическите лица, но и самото вероизповедание. Предложената санкция е от 1000 до 2500 лева. В момента глобата за физически лица е от 50 лева нагоре, а след промените тя ще стане от 500 до 5000 лв.

 

Източник: Флагман

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *