В българско село чужденци създават еко-секта

На 11 януари 2017 г. жена-член на духовното общество „Небесна дъга” роди без лекарска помощ в с. Одринци, Ивайловградско. Жената е германка и член на основаното от бивш дърводелец и самопровъзгласил се настоящ шаман Ханс-Юрген Хумес ново религиозно движение от екологичен тип „Небесна дъга“. Хумес заедно с последователите си живее в България от лятото на 2015 г. Идват у нас след няколкогодишно пребиваване в африканска страна и „след проучване“ се заселват в обезлюденото ивайловградско село Одринци на около километър от  границата ни с Гърция.

Според кметския наместник на с. Мандрица, с. Одринци и с. Сив кладенец Веселин Димитров Абаджиев жената е родила сама без лекарска намеса, с помощта на друга жена от групата. Раждането при домашни условия и природолечението е характерно за редица нови религиозни общности от този тип. Според българските закони обаче всяко родено на територията на страната бебе трябва да бъде записано и да му се издаде акт за раждане в рамките на 7 дена. Затова и екип на Бърза помощ е удостоверил раждането на бебето от женски пол, а кметският наместник е съставил акта за раждането.

Simvol obshtestvoДнес броят на членовете на духовно общество „Небесна дъга“ е 24 – 18 възрастни и вече 6 деца с новороденото. Сред тях са хора с различни професии – лекар, медицинска сестра, физиотерапевт, художник, бизнес-консултант, скулптор, домашна помощница… Всички те са напуснали работата си и са избрали т. нар. природосъобразен начин на живот, тъй като вярват, че всяко място имало своя енергия.

Духовно общество „Небесна дъга“ носи всички характерни белези на нова религиозна общност от станалия модерен през последните десетилетия „екологичен тип“ с елементи на новоезичество. И съответно идеите, които то проповядва, са в пълен противовес с учението на традиционното за страната ни православно християнство.

Засега няма информация за присъединяване на българи към сектата.

Снимки: Ройтерс

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *