В Гърция се проведе годишна среща на специалистите по превенция от сектите

В духовния център „Св. Игнатий Богоносец“ в Арголидска епархия, Гърция, от 22 до 24 октомври т. г. се проведе 31-ата годишна среща на епархийските пълномощници в Гръцката православна църква по въпросите за предпазване от ереси и секти. Темата на важната проява беше „Проявления на тайната на беззаконието (2 Сол. 2:7): антитриадични, окултни и новоезически възгледи за Бога“.

Срещата се организира по решение на Св. Синод на ГПЦ. В събитието тази година взеха участие близо сто участника – свещеници и миряни, специалисти по превенция от секти и гибелни култове. Бяха поканени и представители на всички поместни православни църкви, сред които присъствие имаха патриаршиите Вселенска, Александрийска, Йерусалимска, Сръбска и Българска, както и Кипърската архиепископия. От БПЦ участие взе Неврокопският митрополит Серафим, който прочете и послание до конференцията от името на Българския патриарх Неофит.

В заседанията от българска страна взеха участие също проф. Иван Ж. Димитров, основател и председател на Центъра за проучване на нови религиозни движиения, и докторантът в Солунския богословски факултет Александър Смочевски.

По традиция заседанията на този вид експертни срещи са закрити и накрая се публикува само комюнике.

Източник: Двери.бг

Снимки: Ortodoxia.info

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *