Сектата на Шри Рави Шанкар жъне успехи в България

За съжаление това е самата истина. Сектата на Шри Рави Шанкар жъне успехи в българското обществено пространство. Тя проведе масови сеанси с религиозен характер в голямата зала на НДК през миналата седмица. С това спечели много сериозни средства, защото цените на „обучението“ бяха между 300 и 500 лева срещу никакви разходи освен… омайващи приказки на неприятно ухиления гуру. Но печалбата от завладените позиции в българското общество е не по-малка.

Два месеца преди появяването на учредителя на новото религиозно движение, представящо се под името на Фондация „Изкуството да живееш“ (ФИЖ), в страната ни се водеше усилена рекламна кампания. Негови последователи се появяваха не къде да е, а в националните медии БНР и БНТ, после и в други телевизии, наричащи се национални. Множество билбордове край пътища и улици, рекламни афиши в софийското метро и в други превозни средства на градския транспорт показваха, че тук се борави с много пари, които – по законите на икономиката – после трябва да се възвърнат с дебела печалба!
Но „върхът“ на постиженията на „мъдреците“ от Далечния Изток е безспорно онова, което са постигнали в най-висшата институция у нас. Ето какво са написали от ФИЖ във фейсбук-страницата си на 29 януари: „Шри Шри Рави Шанкар бе приет в Президентството от г-н Калоян Методиев, началник на кабинета на Президента на Република България. На срещата бяха обсъдени редица възможности за сътрудничество“.
Какво сътрудничество и с кого ще развива българското президентство?! Само това ни липсваше!
Всички тези неща (захласването на национални уж медии, та дори и на президентствотопо поредния шарлатанин, пораженията в съзнанието на сънародниците ни, множеството заблудени българи, които си дават парите на гуруто – а става въпрос вероятно занад милион лева чиста печалба!) наистина са сериозни успехи за едно религиозно движение, което дори не се е регистрирало като такова в България, а се представя под най-различни маски.
Дирекция „Вероизповедания“ знае за всичко това, но не се знае да е направила каквото и да е.
Прокуратурата не се знае знае ли, но при толкова сериозни нейни „удари“ точно през миналата седмица, с такива „дреболии“ ли ще се занимава?!
Наистина, след година-две ще се избере нов президент в нашата иначе прекрасна страна, а след колкото искате години у нас пак ще има незаконно забогатели „бизнесмени“, но какво ще има тогава от нашия народ, не се заемаме да предвиждаме. Защото Отечеството ни е разграден двор и вълците шетат из него, от което страдат само овците, но не и кучетата, които в такива случаи си подвиват опашката някъде по кьошетата.

Този пост е публикуван в Новини. Отбележете постоянната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *